Nedslående om unge asylsøkere

Bruddene på menneskerettighetene vil fortsette uansett fargen på Norges regjering etter valget.

IMG_0331

MÅ TA SLUTT: Forvaring over tid, i praksis fengsling, av barn på politiets utlendingsinternat på Trandum bryter barns menneskerettslige minimumskrav, og må ta slutt, skriver Geir Kjell Andersland. FOTO: SCANPIX

Presentasjonen av de ulike partienes politikk overfor enslige mindreårige asylsøkere ulike i BT 1. august, er nedslående lesning. Mens de fleste mindre partiene i det minste er seg bevisst utfordringene, så omtaler de to regjeringspartiene Høyre og Frp helt andre tema. For disse to handler det bare om å redusere mest mulig at det kommer mindreårige asylsøkere til Norge. Det hjelper ikke de som i dag lever under uholdbare forhold.

Ap er noe mer i pakt med den reelle situasjonen, men uttrykker snarere medfølelse enn forpliktende politikk som kan endre situasjonen.

Barn som kommer til Norge har, uavhengig av deres alder og status for øvrig, krav på samme omsorg og beskyttelse som alle andre barn i Norge. Det følger av Grunnloven, barnekonvensjonen og barnevernloven. Det burde også være en moralsk forpliktelse.

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/wqzzL/Nedslaende-om-unge-asylsokere-

Reklamer

Legg igjen din kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s