Ingen mennesker er ulovlige

Vår nestleder, Evy Ellingvåg skriver at etter Brennpunkt i kveld, der vi fikk innblikk i slaveforhold og tvangsarbeid i vaskehall-bransjen, er det viktig for meg å si noe om hvem som er aller mest sårbare for slik utnyttelse.

Folk som er ureturnerbare papirløse, som ikke får lov til å ta seg lovlig arbeid og som ikke får lov å lage arbeidskontrakter eller ha skattekort.

Folk som enten tvinges til å bo i mottak, flyttes rundt fra mottak til mottak og leve på 1600 kroner måneden til mat, klær, transport, medisin, telefon og porto – eller å jobbe svart på den måten vi så i Brennpunkt.

Én telefon fra arbeidsgiver, så har de PU på nakken. Det er klart de holder kjeft, det er klart de ikke klager på å sove på en madrass på arbeidsstedet, det er klart de ikke klager på 16 timers arbeidsdag. Hvem skulle de klage til? Arbeidstilsynet? Politiet?

#papirløse trenger LOs solidaritet. Norge trenger at de får LOs støtte. Bare slik kan vi legge nok press på politi og Arbeidstilsyn til å gjøre jobben sin skikkelig, og bare slik kan #papirløse få verdige livsforhold.

IMG_0288

Skal #papirløse få støtte fra #LOkongress , eller fortsatt settes utenfor og overlates til å bli utnyttet på det groveste? #Solidaritet

https://www.facebook.com/ForeverSolidarity/?fref=ts

Håper LO-kongressen vil vedta at papirløse vil få arbeidstillatelse.

HAR TROA: Sara Bell, LO-delegat fra Hordaland og leder i Fagforbundet i Bergen, håper LO-kongressen vil vedta at papirløse vil få arbeidstillatelse etter fem år i landet.

LO vil jobbe for at også papirløse flyktninger får arbeidstillatelse, hvis kongressen stemmer for redaksjonskomiteens innstilling.

http://frifagbevegelse.no/lokongressen/lo-vil-jobbe-for-at-papirlose-flyktninger-far-arbeidstillatelse-6.158.465717.db8e7eee4f

Dette er meget positivt. En stor takk til de som har stått på. Nå gjenstår å se om Kongressen stemmer for forslagene!

 

Reklamer

Legg igjen din kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s