Et forbilde eller en løgner? Kan ministeren forklare?

For kort tid tilbake var integreringsminister Listhaug og den danske innvandringsminister Inger Støjberg samlet til et møte med Ayaan Hirsi Ali. Innvandringsministeren var både stolt, glad og imponert over Ali, og anser henne som en personlig venn i tillegg til å være en kapasitet hva angår muslimer, islam, kjønnsdiskriminering og innvandring. Ministeren planlegger ytterligere samarbeid med henne.

Hirsi Ali kom til Nederland på falske premisser. Hennes far Hirsi Magan Isse, den somaliske dissidenten (noen vil kalle ham krigsherre), hadde sørget for at familien var i middelklasse og trygghet i Kenya. Hirsi Ali fortalte nederlandske myndigheter at hun rømte direkte fra Somalia fra et tvangsekteskap, mens det viste seg at hennes mann bisto henne i å komme seg til Nederland, bisto økonomisk, og at hun i motstrid til hva hun fortalte nederlandske myndigheter hadde vært høyst tilstede i sitt eget bryllup. I tillegg har hun bodd i Saudi Arabia, Etiopia og Kenya før hun reiste til Nederland. 

Alt dette er dokumentert. Da dette ble kjent, røk Ayaan Hirsi Alis politiske karriere, og hun mistet opphold i Nederland. Hun kom ikke som 14-åring, og hun hadde ikke levd i Nederland lenger enn hun hadde levd i Kenya/Somalia.

Hun fikk innreise til USA via sine høyrepopulistiske og politisk/økonomiske tungvektervenner i American Enterprise Institute (AEI) der, og reiser nå rundt til skandinaviske innvandringsansvarlige ministere som syns hennes budskap er enestående.

Når dette ble brakt på bane i forbindelse med hennes norgesbesøk, var det tett mellom apologetene i høyre kommentarfelt. Få hadde vanskeligheter med å finne passelige forklaringer og unnskyldninger for henne.

Jeg oppfordrer dem til å komme med klar støtte til Mahad Adib Mahamud, når Listhaugs instrukser sier han skal miste statsborgerskapet på langt svakere bevis enn Ayaan Hirsi Ali mistet sitt opphold. Jeg oppfordrer samtidig innvandringsministeren til å forklare oss hvorfor hun ser det naturlig å samarbeide med en kvinne som åpenbart har løyet seg til opphold mens hun fastholder at sånne som Mahad må dra.

Evy Ellingvåg, nestleder Foreningen av tolvte januar.

foto_trondsolbergvgahaslis
Foto: Trond Solberg, VG. Hentet fra http://www.vg.no/nyheter/innenriks/likestilling/ayaan-staar-paa-al-qaidas-doedsliste-naa-skal-hun-samarbeide-med-sylvi-listhaug/a/23885936/

_________________________________________________________________

Reklamer

Legg igjen din kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s