Frykt for forhastet utsendelse av Adán Cortés Salas

Foto: FRODE HANSEN, VG

Foto: FRODE HANSEN, VG

Foreningen av tolvte januar er svært bekymret for sikkerheten til den meksikanske studenten Adán Cortés Salas som media rapporterer skal tvangsreturneres og er på vei til Mexico i dag.

UDI har i første instans vurdert søknaden hans som åpenbart grunnløs, til tross for at hans handlinger sur place kan oppfattes som myndighetskritikk mot en regjering som er under stadig økende press fra væpnede fraksjoner både i og uten uniform.

Moren til Salas fortviler, og personer som er i kontakt med familien forteller om sterk frykt for hva som kan skje med ham og dem etter en retur.

Den norske asylforvaltningen skal være rettssikker, noe som innebærer en realitetsbehandling av alle søknader om beskyttelse. Når Cortes sin sak har vært skjematisk behandlet som åpenbart grunnløs og han i tillegg ikke har fått anledning til å føre en ankebehandling er det stor grunn til å frykte feilvurderinger.

Vi oppfordrer derfor Justisdepartementet til å gjøre om på utsendelsesvedtaket, returnere ham til Norge og sikre at hans søknad blir behandlet korrekt og detaljert gjennom en ankeprosess.

Reklamer

Legg igjen din kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s