Still barnesakene i bero nå!

Asylbarn

Foreningen av tolvte januar er kritiske til regjeringens prioriteringer i behandlingen av lengeventende barn av asylsøkere.

Regjeringsskiftet i fjor høst var en anledning for partiene på Stortinget til å se på skjebnen tilde lengeventende barna av asylsøkere i Norge med friske øyne. Det såkalte asylforliket var et tilbakeskritt, da det varslede ønsket om å etablere en praksis som er «barnefaglig forsvarlig» har vist seg å være innholdsløst så langt.

Regjeringen prioriterer nå raskere utsendelser av lengeventende asylsøkerfamilier uten nye vurderinger slik selv det skjeve asylforliket skisserte, og kutter i velferdstiltak som utgjør viktige bidrag for de pressede familiene som dette gjelder.  I tillegg til hurtigere utsendelsestakt har justisdepartementet redusert rettsikkerheten gjennom blant annet kutt i rettshjelpsstøtten til NOAS. I forslaget til statsbudsjett for 2015 fremgår det at 4- og 5-årige barn i asylmottak mister barnehageplassene sine, i tillegg til at asylsøkere med innvilget oppholdstillatelse får kutt i bostøtten.

Vi anmoder regjeringen og samarbeidspartiene om å berostille alle utsendelser av lengeventende barn av asylsøkere og deres familier umiddelbart. Videre må det avsettes ressurser for å gjennomføre en reell barnefaglig forsvarlig vurdering av sakene deres, der barnas rettigheter anerkjennes og vektes tyngre enn innvandringspolitiske hensyn.

Reklamer

Legg igjen din kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s