Humanitetsmarkering 22. mars

220314-nettfly-595x298

Flere hundre barn lever fortsatt i uvisshet om sitt opphold etter å ha levd nesten en hel barndom i Norge. Disse barna har – som vi har skrevet om før –  ikke mer barndom å miste. Likevel makter ikke våre lovgivere å samle nok engasjement til å løse den humanitære katastrofen de befinner seg i.

Antirasistisk Senter, PRESS – Redd Barna Ungdom og Foreningen av tolvte januar har derfor gått sammen om en humanitetsmarkering i Oslo lørdag 22. mars klokken 16:00 for igjen å vise våre politikere at barna har ventet lenge nok. Parallelt med markeringen i Oslo finner det sted tilsvarende samlinger over hele landet: Tromsø, Trondheim, Bergen, Rjukan, Kristiansand, Lillesand og Hamar er blant stedene som så langt har varslet markeringer. Se kart over eventene på bit.ly/humanitet2014.

Engangsløsningen som KrF, V, H og FrP har blitt enige om, er dessverre kun en løsning for et mindretall av barna. Ordningen legger dessuten opp til en alvorlig forskjellsbehandling av barn i like situasjoner utelukkende ut fra hvilket land de – eller deres foreldre – har bakgrunn fra. Arrangørene for demonstrasjonene krever en ordning som behandler alle lengeværende barn likt og humant.

Det er også behov for en varig regel som har fokus på barnas situasjon, og ikke begrenser vår humanitet til kun å gjelde barn med foreldre som samarbeider om retur. Blir denne nye avgrensningen stående, frykter vi en enda strengere praksis i framtiden.

Arrangørene krever også at frihetsberøvelse av asylsøkere kun brukes når det er helt nødvendig, og vil advare mot de alvorlige konsekvensene for menneskene som rammes hvis lukkede returmottak skulle bli en ordinær del av det norske mottakssystemet.

Tilsluttede organisasjoner per dato omfatter en stor bredde av norsk politikk og organisasjonsliv:

* Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS)
* Mellomkirkelig råd for Den norske kirke
* Palestinerleir
* Norsk Folkehjelp
* Redd Barna
* Etiopiske asylsøkeres forening
* Den Norske Syriakomite
* Kirkens Bymisjon
* Det iranske flyktningrådet i Norge
* Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA)
* Mennesker i Limbo
* Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Bislett
* Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Blindern
* Vergeforeningen Følgesvennen
* Norges Kristne Råd
* Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF)
* SV
* SU Oslo
* Kristelig Folkeparti (KrF)
* AUF
* Rød Ungdom
* Stopp hatprat-kampanjen
* Norsk Barnelegeforening
* Venstre
* Rødt
* MIKS Ressurssenter for integrering og samhandling
* Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD)

Sammen marsjerer vi opp Karl Johan til Eidsvolls plass for punktmarkering og appeller ved Kari Slaatsveen (konferansier), Per Fugelli, Sturla Stålsett, Andrea Sjøvoll, Karl Eldar Evang og Rune Berglund Steen. Vel møtt!

Reklamer

Legg igjen din kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s