Et liv i halvmørke

Alpijat (til v.) og Arsen Iljasov

Alpijat (til v.) og Arsen Iljasov

Dagestan er en russisk republikk ved Det kaspiske hav. Året er 2006, Arsen Iljasov blir innhentet av sin fortid. I flere år har han levet et fredelig liv med sin familie og sitt arbeid i verkstedet for TV, radio og pc.

Arsen er plutselig i politiets søkelys, de har funnet ut at han kjempet på Tsjetsjenias side mot russerne i 1994.  Dette var den første store krigen mellom Tsjetsjenia og det føderale Russland. Dagestan har en tsjetsjensk folkegruppe på ca. 95.000, samhørigheten mellom de to naborepublikkene er sterk. Mange dagestanere deltok derfor frivillig i Tsjetsjenias krig med Russland. Arsen og familien har også en gang gitt husly til tre tsjetsjenske geriliasoldater i peroden mellom den første og den den andre krigen. Arsen blir arrestert og truet på livet til å tilstå krigsdeltakelse. Politiet truer også med å drepe hele hans familie.

Les historien her.

Reklamer