Familie i vanskelig situasjon

Trude Connie og Lene

Sentrale personer i støttegruppa, Trude Connie (til v.) og Lene

Far fortviler og mor fortviler.  I Pakistan frykter den kristne familien grov forfølgelse, til og med drap på grunn av en blasfemianklage etter en husleiekrangel. De har framlagt utklipp fra pakistanske aviser der familiefar er truet personlig, men norske myndighetene har ikke tillit til at avisutklippene er autentiske.  Myndigheter tror heller ikke på at de har behov for beskyttelse og krever at familien forlater Norge. Familien våger ikke etterkomme dette kravet og har gått i kirkeasyl i den kristne frimenigheten Betel i Ski.

Nanna, Imra og Farha

Her har Nimra (8) besøk av klassevenninne Nanna (til v.). Storesøster Farha (13) er også innom.

Her, som i mange andre saker, konkluderer Utlendings-nemnda (UNE) med at barna har opparbeidet en tilknytning til riket som tilsier innvilgelse av opphold, men de innvandrings-regulerende hensyn gjør at opphold likevel er avslått.  Den gode siden ved situasjonen er at Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) har påtatt seg å føre familiens sak overfor UNE og eventuelt i rettsapparatet.

Salman

Eldstemann i søskenflokken, Salman (15)

Heldigvis er menigheten velvillige og hjelpsomme mot familien, som får disponere en lite ett-roms krypinn i forsamlingshuset. I tillegg har familien en dyktig og ressurssterk støttegruppe som hegner om dem, besøker dem, er tilgjengelige og prøver å finne på hyggelige ting. Barna går på skole og har venner, Nimra har begynt å spille fiolin, Farha danser på ballettskolen og Salman spiller gitar.  Alle har norske venner og er med norske venner på fritiden.

Likevel er dagene tunge, snart syv år i uvisshet i Norge begynner å tære alvorlig på kreftene hos både de voksne og barna. Alle sliter nå!

Reklamer