Omsorg, solidaritet og varme

Hoff kirke, Lena

En trygg varme preget kirkerommet da Toten-folket samlet seg til støttekonsert for 19 år gamle Adrian Xhela. Ca 100 sambygdinger fant veien til Hoff kirke på Lena.

Torsdag 15. november stilte en håndfull musikere av ypperste kvalitet opp gratis for å støtte 19 år gamle Adrian Xhela, som står i fare for å bli tvangssendt til Kosovo. I Kosovo er han er truet på livet både av familie og av lokal mafia.

Ida Marie Ringerud, artist og konsertarrangør

Ida Marie Ringerud, artist og konsertarrangør

Adrian har vært her siden han var 13 år og er således sterkt tilknyttet Norge. Dette er likevel ikke tillagt vekt hos utlendingsmyndighetene. Utlendingsdirektoratet (UDI) og ankeinstansen Utlendingsnemnda (UNE) har avslått søknad om asyl i Norge, og de hevder at Adrian kan få god nok beskyttelse i Kosovo av landets politi. Adrian selv er fullstendig avvisende til dette: Kosovo-politiet vil overhode ikke gi ham tilstrekkelig beskyttelse, det er korrupt og udugelig.

Bygdas folk hegner om gutten sin og tviler ikke et øyeblikk på at han har rett i det han sier. Adrian må få opphold i Norge er deres mening.

Knut Anders Sørum

Knut Anders Sørum

Støttekonserten ble ledet av sokneprest Lasse Gran og bød på et variert program. The Hollies’ vakre, nærmest klassiske, «He ain’t heavy, he’s my brother» passet fint til den situasjonen Adrian er i her i Norge.

Knut Anders Sørum, vinner av norsk MGP i 2004,  bidro bl.a. med Alf Prøysens «Jørgen Hattemaker», så fengende at det var fristende å synge med i refrenget.

Programmet bød også på mer åndelige tekster.  Glenn Gulli hadde satt egen musikk til utvalgte tekster fra bibelen.

Lenke til bilder på Facebook: Lenke

Adrian Xhela og Lasse Gran

Adrian Xhela (til v.) og kveldens konferansier, Lasse Gran

Reklamer