Tvangsutsendt iraner forteller om torturen han ble møtt med

Norge trodde ikke på asylsøkeren og sendte ham tilbake til Iran. Her forteller Behrooz Zendehdel til avisa Vårt Land om fengslingen og torturen som møtte ham.

Han har flyktet igjen, og er nå i Ankara i Tyrkia, hvor han forsøker å få flyktningstatus hos UNHCR.

I dette intervjuet med Vårt Land forteller han om det som ventet ham.

Det er forstemmende men desverre nok helt betegnende for denne etaten å se UNEs reaksjoner. De kunne ha sagt noe om at dersom dette stemmer så er det riktig ille, og at slikt ikke skal skje. De kunne ha sagt at dette ønsker de å undersøke for å få mest mulig fakta på bordet i sakens anledning. I stedet begynner informasjonssjef Bjørn Lyster umiddelbart å signaliere mistro, ved å sammenligne Zendehdels fortelling med intervju biskop Tor B. Jørgensen ga til Nettavisen for noen dager siden etter å ha snakket med Zendehdel på telefon.

Les hele artikkelen fra Vårt Land her.

Reklamer