Kronikk i Aftenposten: Livsfarlig tvangsretur

Statsminister Stoltenberg, nå er vår skjebne i dine hender, og vi er helt avhengige av hva din regjering gjør med oss, skriver kronikkforfatterne. Her Jens Stoltenberg (t.v.) sammen med Etiopias statsminister Meles Zenawi.

Denne engasjerende kronikken av Dawit Wasihun Lakew og Fikrie Zelekew Zenebe er vel verdt å lese. Do skriver blant annet:

En kvinnelig høyskolelærer og spaltist, Frehiwot Alemu, og en avisredaktør ved navn Wubshet Taye, fikk nylig en dom på 14 års fengsel hver. Grunnen til at de ble straffet med 14 års fengsel, var at de oppfordret publikum til å skrive ett ord, nemlig «nok». Deres oppfordring om å skrive dette ene ordet ble regnet som terrorvirksomhet.

Hva vil da skje med oss som offentlig har protestert mot diktator Zenawi, og har gjort det ansikt til ansikt, hvis vi blir deportert til Etiopia hvor straffefrihet og urettferdighet er utbredt?

Les hele kronikken på Aftenpostens nettsider.

Reklamer