Vårt Land skriver om de papirløses samfunn

Stadig flere vanlige nordmenn gjør noe for papirløse, skriver Christian Nicolai Bjørke i artikkelen De papirløses samfunn i Vårt Land 18. februar 2012.

I artikkelen finnes også et intervju av Foreningen av tolvte januars pressetalsmann Karl Eldar Evang. Vi kan blant annet lese at:

«Evangs engasjement for papirløse startet i 2009. Han fikk høre at en allianse av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre forsøkte å stoppe det planlagte Helsesenteret. Høyre-leder Erna Solberg mente at politiet burde arrestere folk på dørterskelen og sende dem ut.

– For meg brøt det psykologens fagetikk om at man skal hjelpe syke uanset hvilken status de har i samfunnet. Men det brøt også med mine forestillinger om at Norge var en human nasjon. Derfor tok jeg kontakt med Kirkens Bymisjon for å verve meg som psykolog og forsøke å få med flere.»

Flere har det heldigvis blitt. Foreningen av tolvte januar er bare en liten del av en bred folkemønstring mot en asyl- og innvandringspolitikk med betydelig slagside. I samme artikkel bekrefter også Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter dette:

«– Maria Amelie-saken var et vendepunkt. Det siste året har vi sett en oppblomstring av privat engasjement, sier Rune Berglund Steen, kommunikasjonsansvarlig i Antirasistisk senter, til Vårt Land.

Han har fulgt med siden 1999, og har aldri opplevd at så mange vanlige mennesker bruker en så stor del av tiden sin på å hjelpe og kjempe for papirløse. Et spesielt trekk han har lagt merke til, er at mange godt voksne mennesker engasjerer seg.

– Det er ikke raddisungdommen som står i spissen lenger, sier han.»

Reklamer