Ny Tid skriver om Foreningen av tolvte januar

Hver dag får norsk offenlighet vite om nye asylskjebner.

Nå er motreaksjonen kommet: «Foreningen av tolvte januar». Den er oppkalt etter datoen for da Maria Amelie ble pågrepet ved Nansenskolen 12. januar 2011. En gruppe menneskerettighetssaktivister fra ulike deler av Norge står bak stiftelsen, som opererer via egne nettsider og sosiale medier som Facebook.

– Foreningen mener det i økende grad produseres politisk retorikk som ikke har som mål å informere, men å bygge aksept for en asylpolitikk som hardere og mer hensynsløs enn før. Det kan virke som om en streng asylpolitikk er det eneste gangbare når det kommer til denne typen problemstillinger, forteller foreningens pressetalsmann Karl Eldar Evang.

Les utdrag fra Ny Tids ukemagasin 10.02.2012 på nytid.no, eller løp og eller kjøp papirutgaven.

Reklamer